Kvinnlig läkare sökes för kärleksaffär


Den kvinnliga läkaren måste vara beredd att sätta in en miljon kronor på mitt konto.

Självklart att vid eventuella kommande oenigheter skall pengarna betraktas som frivilliga kärleksgåvor och ingenting annat.

*
Något om lagens mening (del 1).
För de som undrar vad i lagens mening är rätt eller fel…

En kvinna och hennes läkare hade en relation. När den avslutades i slutet av förra året satte läkaren in sammanlagt drygt en miljon kronor på hennes konto. Pengarna sattes in i olika omgångar.
Efter att läkaren tog tjuren vid hornen och anmälde till polisen den 51-åriga kvinnan från Växjö, åtalades kvinnan för grov utpressning vid Växjö tingsrätt.

Enligt läkaren ska kvinnan ha krävt pengar av honom för att inte avslöja att de haft en relation, samtidigt som hon var hans patient. Läkaren menar att han betalade eftersom han var rädd om sitt rykte och kvinnan ska ha hotat med att ställa till med en skandal. Men kvinnan hävdar att hon är oskyldig.

Och idag kom domen: Den 51-åriga kvinnan friades.
Tingsrätten meddelar i sitt beslut att det inte går att styrka att kvinnan ska ha hotat sig till pengarna. I domen skriver de att läkaren berättat sin historia på ett trovärdigt sätt, men att det saknats bevis och vittnen som har kunnat bekräfta hans version. ( Nyheter P4 Kronoberg )