Apropå tjänstemannaansvar... Europol samarbete

Samarbete inom Europol i arbetet med att bekämpa brottslighet som begås av anställda inom rättsväsendet

Även SVT Nyheter uppmärksammar ett nytt sammarbete inom Europol mellan EU-ländernas internutredare.
Bilden visar Europols högkvarter i Haag. Orig foto: Mike Corder/TT

Enligt Ebba Sverne Arvill, chef för avdelningen för särskilda utredningar hos polisen kommer man upptäcka och beivra brott genom att höja kvaliteten och stärka oberoendet hos Sveriges och övriga Europas internutredningsverksamheter.

Det är Sverige som kommer att sammankalla internutredarna från de andra länderna. Intresset verkar vara stort från Europas internutredningsorganisationer för att ingå i ett nytt internationellt forum säger Stefan Andersson, chef för underrättelseenheten vid SU.


(…tänk alltid över saken en gång till innan…)