Korruptionen i Sverige är faktiskt mycket utbredd. Det menar Lars Björklund, som har skrivit en bok om saken.
Låt oss kasta en blick på en del av dagens artikel ”I Sverige är vänskapskorruption med osunda förhållanden vanligast” (Marcus Andersson på DN)
Artikeln är publicerad 2018-04-15 på DN JOBB (Karriär och utbildning, under ämnet ”Korruption”)…

– Jag är så jäkla trött på att korruptionen fortsätter, säger han, och vill nu få fler att fundera på sin egen del i systemet.
– Korruptionen i Sverige finns tyvärr överallt. Dels finns den storskaliga korruptionen med mycket pengar. Men det som är vanligare i Sverige är den här vänskapskorruptionen med osunda förhållanden där man ger tjänster och gentjänster på ett oschyst sätt.
Pratar vi tillräckligt om korruption i Sverige?
– Nej, det gör vi inte. Vi är rädda för det ordet.
Varför då?
– Vi har en självbild av att korruption sker i Afrika och bland korrupta ledare i företag i Ryssland. Vi har en självbild av att vi i Sverige är hederliga, vi kan lita på varandra, ett handslag gäller. Det är jobbigt att
prata om korruption, för man måste rannsaka sig själv och sina egna beteenden. Och det är aldrig roligt när självbilden spricker.* * *

Själv, för ca 3,4 år sedan, hänvisade jag till en huvudledare på DN.se: Blind för korruption (Publicerat 2010-10-30. 00:05). Det gällde då heta nyheten kring Sofia Arkelstens resor och annat.
I Sverige har vi länge trott att korruption är något som finns utomlands. Sofia Arkelsten framstår inte som en typisk mutkolv – däremot som en representant för denna naivitet.
Öppenhet är en grundbult i allt arbete mot korruption. Där det går att på förhand se vilka bindningar olika aktörer har och i efterhand kontrollera vad de har gjort minskar riskerna för korruption kraftigt
kunde man läsa på DN.se.

Dessutom hänvisade jag till korruptionens klassiska definition (se wikipendia): Korruption är en juridisk term som avser missbruk av förtroendeställning till egen vinning, främst genom tagande av mutor eller givande av mutor (bestickning).
Korruption kan också definieras från utbudssidan: Korruption är att genom erbjudanden, tjänster, pengar, hot eller tvång för egen eller andras vinning påverka utfallet av ett beslut, mot gällande regler och lagar.
(läs mina inlägg Valet – Squashturneringen samt Vänskapskorruption och maktmissbruk följt av grundbulten Nikita - Rättsväsendets squashturnering)
Problemet blir ännu allvarligare och ödesdigrare när utländska intresse är inblandade och manipulerar den etablerade korruptionen! Det är valår – glöm det inte!

Därmed får ni lösningen till mitt kluriga nyckelord ”squashturnering” - för de som tycker om att trixa och klura listiga historier.
Det gäller skrattretande - bristande respekt för rättsväsendet, för skattebetalarna, för Dig, för mig.
Ett moment 22 av maktmissbruk och vänskapskorruption.

Annars vänta bara ett litet tag till så kommer ett facit här med förklaringar och allt vad det innebär.
Då kommer alla få veta var har jag köpt min tröja.

Häng mé!