uppdaterad 2017-10-14, 17:15
RÄTT SKA VARA RÄTT
Regeringen upphäver beslutet att utse Thomas Bodström till landshövding i Stockholm, enligt ett pressmeddelande.

Regeringen skriver att "mot bakgrund av att det från flera andra politiska partier saknas förtroende för Thomas Bodström har regeringen för avsikt att fatta beslut om att upphäva sitt tidigare beslut".
uppdaterad 2017-10-14, 17:15


10/10 2017
18:01

Man skall leva som man lär, sägs det. Ingen dålig moral, inte.
Dubbelmoral är en informell beteckning på att förespråka andra moraliska principer än de man tillämpar i sitt eget liv.
Enklare uttryckt: man blinkar åt vänster, men svänger åt höger.

* * *

Bodström godkände extrautdelning i Allra
TT (2017-10-09)

Svensk massmedia har ägnat en del till nyheten.
Blivande landshövdingen i Stockholms län, Thomas Bodström, godkände, som styrelseledamot i det skandalomsusade pensionsbolaget Allra, en extra utdelning till ägarna på 20 miljoner kronor, skriver Expressen.

Enligt TT, formellt var det en extra bolagsstämma som godkände utbetalningen, men den föregicks av ett godkännande i styrelsen där förutom Bodström även dåvarande styrelseordförande Ebba Lindsö satt sin namnteckning.

De 20 miljonerna hade koppling till dotterbolaget i Dubai. Brottsutredningen mot Allra, där 140 miljoner kronor har tagits i beslag av åklagaren, rör utbetalningar från bolaget i Dubai.

Allra misstänks för att förskingrat hundratals miljoner kronor från pensionsspararna. Och en före detta chef i Allra häktades i förra veckan, misstänkt för grov trolöshet mot huvudman.

Bodström har nekat till att ha gjort något som helst olagligt.

Mängder av anställda på Pensionsmyndigheten och flera politiska partier har ifrågasatt utnämnandet av Bodström till ny landshövding.

* * *

Att utnämna någon med koppling till misstänkta brottsliga affärer till Sveriges huvudstad landshövding är inte bra. Inte alls, tycker jag.
Det är ingen COOP snattare som misstänks för att ha snattat en chokladask.
Det handlar om tidigare justitieminister som godkände, som styrelseledamot i Allra, en extra utdelning till ägarna på 20 miljoner kronor.
Tidigare justitieminister som i vanlig ordning påstår: Jag vet ju att jag inte gjort något fel under det halvår som jag satt i styrelsen, säger Bodström.

Snacka om dubbelmoral.
Det är ungefär som en tingsrätts domare som vid upprepade gånger gjort sig skyldig för jäv men ändock åt vänster och höger, talat osanning angående jäv omständigheterna – alltså den domaren utnämns som ledamot i ett universitets Disciplinnämnd.

Apropå Disciplinnämnder, domare och advokater.
Sveriges advokatsamfund missade inte chansen att lovorda utnämnt blivande landshövding och skriver några ord på samfundets webbsida om sin egen produkt – advokaten Thomas Bodström.

* * *

Om Bodströms superlön som landshövding skrev Expressen (29 aug 2017) som i sin tur redogjorde vad berättade han om det nya jobbet i Mix Megapol, hos Anders Timell och Gry Forssell.
Thomas Bodström blir Stockholms läns nya landshövding - och lämnar advokatbyrån.
Men det är inte boenderesidensen och den höga lönen som är anledningen till jobbytet, menar Thomas Bodström i Mix Megapol.
– Det var ett svårt beslut, säger Thomas Bodström i radiokanalen.
Thomas Bodström erkänner att han har en lön på ännu mer än så - men minns inte helt säkert.
Thomas Bodström med Anders Timell (Expressen, Nöje 29 aug 2017)

MEN

* * *

”Sanningen kommer att komma fram” (Bodström om kritiken, TV4 Nyhetsmorgon)

HERRE, SE VI VÄNTAR ALLA – ber jag.


För dem som har följt den här bloggen är det kanske lätt att förstå att vi närmar oss publiceringen av än ej pålysta epiloger till flera av bloggens inlägg.

to be continued