En radiokanal med 30 000 lyssnare i sändningsområdet Stockholm, radiokanal som bland annat har utsetts till årets radiostation två år i rad på Radiogalan, kan inte ha tvingats på knä utan bödelns eviga längtan till sin offerdöd.

Sverigesradio Kulturnytt har publicerat (idag kl 12:55) en artikel som informerar om att Radio 1 läggs ner.
Sveriges enda kommersiella pratradiokanal - Radio 1 i Stockholm - läggs ner. Kanalen har profilerat sig genom namnkunniga programledare som Robert Aschberg, men "vi har inte råd att driva kanalen längre", säger Christer Modig som är vd för kanalens ägare MTG Radio.
Men vi tvingas tyvärr att ge upp därför att vi har inte längre de ekonomiska resurserna att fortsätta satsa på någonting där vi inte ser att vi med rådande förutsättningar kommer att nå någon form av lönsamhet, säger han.
Christer Modig
MTG Radios VD Christer Modig förklarar här för
Robert Aschberg och lyssnarna varför man tvingas lägga ner
Radio1 vid årsskiftet (lyssna och läs mer här)

Robert AschbergRobert Aschberg, Shabnam Mahmoudkhans, Eva Rusz, Cissi Wallin, Gert Fylking och Kim Kärnfalk har gett uttryck för starka åsikter med heta diskussioner. Ingenting var tabu och vilka ämnen som helst kunde diskuteras. Radio1 sänder fortfarande (tills årsskiftet) varje vardag på Radio1 - med repriser på helgerna.
Lyssna (via webben: Radio1:s) sista dagarnas sändningar och då får ni förstå varför blev bödeln så förbannat.

En av Radio 1:s programledare Robert Aschberg.
Foto: Jonas Ekströmer/TT