En radiokanal med 30 000 lyssnare i sndningsomrdet Stockholm, radiokanal som bland annat har utsetts till rets radiostation tv r i rad p Radiogalan, kan inte ha tvingats p kn utan bdelns eviga lngtan till sin offerdd.

Sverigesradio Kulturnytt har publicerat (idag kl 12:55) en artikel som informerar om att Radio 1 lggs ner.
Sveriges enda kommersiella pratradiokanal - Radio 1 i Stockholm - lggs ner. Kanalen har profilerat sig genom namnkunniga programledare som Robert Aschberg, men "vi har inte rd att driva kanalen lngre", sger Christer Modig som r vd fr kanalens gare MTG Radio.
Men vi tvingas tyvrr att ge upp drfr att vi har inte lngre de ekonomiska resurserna att fortstta satsa p ngonting dr vi inte ser att vi med rdande frutsttningar kommer att n ngon form av lnsamhet, sger han.
Christer Modig
MTG Radios VD Christer Modig frklarar hr fr
Robert Aschberg och lyssnarna varfr man tvingas lgga ner
Radio1 vid rsskiftet (lyssna och ls mer hr)

Robert AschbergRobert Aschberg, Shabnam Mahmoudkhans, Eva Rusz, Cissi Wallin, Gert Fylking och Kim Krnfalk har gett uttryck fr starka sikter med heta diskussioner. Ingenting var tabu och vilka mnen som helst kunde diskuteras. Radio1 snder fortfarande (tills rsskiftet) varje vardag p Radio1 - med repriser p helgerna.
Lyssna (via webben: Radio1:s) sista dagarnas sndningar och d fr ni frst varfr blev bdeln s frbannat.

En av Radio 1:s programledare Robert Aschberg.
Foto: Jonas Ekstrmer/TT