En av miljontals anledningar till att INTE vara en man som hatar kvinnor:
Catia Hultquist i sin krönika i DN.Söndag (2013-02-03):

Inte utan min pappa

Det pratas och skrivs ganska ofta om pappors relationer till sina söner, men mer sällan om pappor och döttrar.
När jag skriver det här har jag på mig pappas mossgröna, stickade tröja. Jag fick låna den av honom någon gång när jag skulle ut och inte hade tillräckligt varma kläder. Sedan behöll jag den. Vid det här laget har den hunnit vara med om en hel del. Den har glömts kvar på
de konstigaste ställen (bland annat krogen Cliff Barnes), men alltid blivit återfunnen.
Det var min pappa som lärde mig att uppskatta en god historia. Han brukade läsa sagor för mig om kvällarna. Men roligast var när vi hittade på egna sagofigurer tillsammans. Det var
Tjocka Björn, Tanten i Långbroskogen och en massa andra mystiska varelser som fick liv i vår gemensamma fantasivärld.
Långbroskogen fanns dock på riktigt. Vi två brukade gå långa promenader där. Och pappa lärde mig att klättra i berg och gräva fram stensöta som smakade lakrits.
Han hade en sällsynt förmåga att se saker från den ljusa sidan och hade alltid ett uppmuntrande ord över till alla. Visserligen var han hopplöst opraktisk, men grundinställningen var att allt gick att lösa, lagas eller ordnas på något sätt.
En enda gång såg jag hon.om gråta. Det var när jag var inne i en livskris i tjugoårsåldern. Jag låg till sängs och stirrade upp i taket och meddelade honom att jag inte såg någon anledning att gå upp mer.
Pappas tårar var förmodligen det som räddade livet på mig den gången.


*

Men framför allt älskar jag min dotter över allt annat i den här världen!
Därför är jag en man som många, många andra – en man som INTE hatar kvinnor.

Inte utan min dotter!