Kommer bubblan att spricka?Enligt Dagens Industri som citerar Financial Times kan tolv banker som tros vara inblandade i den s kallade Libor-skandalen tvingas bta ca tjugo miljarder dollar.
Libor r en s kallad interbankrnta som ligger till grund fr prissttningen av derivat och andra finansiella produkter; jmfr med STIBOR - Stockholm Interbank Offered Rate, den dagliga referensrntan som berknas som ett genomsnitt av de rntor som banker stller till varandra fr utlning i svenska kronor.
Annika Falkengren (SEB-chefen) r frtvivlad ver Libor-skandalen och berttar om varfr hon ibland nskar att hon slde dammsugare istllet. (!)

Leif Pagrotsky (Socialdemokraterna) anser och frklarar till SvD Nringsliv p ntet att ekonomiska frluster fr svenska skattefinansierade verksamheter mste utredas omedelbart. Barclay Banks manipulering av Liborrntan kan ha inneburit ekonomiska frluster fr svenska skattefinansierade affrer.

Min dmjuka uppfattning r att Leif Pagrotsky har rtt! Om bubblan fr nnu mer luft kommer den att brisera med en enorm kraft, till sist!

Lt inte henne brja slja dammsugare