EXTRA En liten upplysning:
Växjö stavas helt enkelt Växjö och aldrig Skövde

Och en liten detalj som med all säkerhet många har missat:
Växjös squash turnering (se mina tidigare relaterade inlägg) breddar ut sig. Det är nämndens/förvaltningens ”Arbete och välfärd” tur att slå hård mot väggen.
Intressanta trupprörelser fortsätter inom nämnden efter Willemo Carlssons avgång - för dem som inte vet, Willemo var nämndens ordförande tom årsskiftet 2010/2011.
Varför ? Vad har det att göra med grävande journalistik ?
Man kanske börjar förstå ”squash turneringens regler” efter en ögonkast på Uppdrag Gransknings Saras fall
Ja! Nu blir det kanske inte så svårt att gissa vem och för vad kommer att få den gyllene spaden
Än så länge lägger jag till bara att squash turneringen ägde rum på Landstingets terränger också, där BUP laget är en av mina favoriter.

Ja, det var den lilla upplysningen i väntan på kulissens spel… EXTRA

*

600 grävande journalister till Växjö

Imorgon kommer 600 journalister till Växjö. Föreningen Grävande Journalister håller i helgen sitt årliga grävseminarium i Växjö. Vi pratar med grävgeneralen Elisabeth Anderberg från Smålandsposten om vikten av grävande journalistik och hur alla lyssnare, läsare och tittare faktiskt är en del av det hela med sina tips, informerar radio Kronoberg.

I sin jakt på det stora scoopet har Grävgalans konferencier Hanna Hellquist …

Följ "trilogin" Jakten på det stora scoopet på föreningens sida
GRÄV 11 - Föreningen grävande journalister


Debatt: Är journalisten människa?
Vad och framförallt var får journalister tycka och tänka? På Grävseminariet kommer att debatteras redaktionella linjer, takhöjd och förhållandet mellan det personliga och det professionella…

Tillbaka till rötterna
Varför arbetar vi med grävande journalistik? Är det för vår skull eller för andras? För vems nytta är det?

Samtidigt som redaktioner landet över drar ner på resurser och de stramas åt så behöver vi verktygen för att fortfarande kunna göra fördjupande jobb. Vi behöver inte göra ett Watergate varje dag, men hur kan vi gå lite djupare än vi brukar?

Gräv 2011 riktar sig som vanligt mot verksamma och blivande reportrar, men även till redigerare, producenter och fotografer. Vi glömmer inte heller bort de som ska leda oss igenom jobben


GRÄV 11 Växjö - 25-27 mars, 2011