Wikileaks grundaren Julian Assange fortstter att motstta sig ett utlmnande till Sverige och hvdar att den svenska klagaren Marianne Ny inte har befogenheter eller grund fr sin begran.
Samtidigt sger det rttsliga teamet bakom Julian Assange, att de fruktar att han kan hamna i Guantanamo Bay om han utlmnas till Sverige fr att svara p sexuella vergrepp anklagelserna.


Det rttsliga teamet bakom Julian Assange, beskriver sju punkter som kommer att bestrida hans utlmning, som efterlyses av den svenska klagaren, Marianne Ny, efter anklagelser frn tv kvinnor som pstr att Julian Assange sexuellt hade angripit dem i separata incidenter i augusti.
En anklagelse, att Assange hade sex med en av kvinnorna medan hon sov, skulle uppg till vldtkt enligt Svensk lag. Bda kvinnorna hade tidigare haft samtyckande sex med Julian Assange.

Assange teamet kommer att fra sin talan den 7:e och 8:e februari, d Julian Assange kommer att tervnda till domstol fr hela utlmningsfrhandlingen. Fallet fr hans utlmning r hvdat riksklagarmyndigheten p uppdrag av den svenska klagaren, med det fullstndiga talet vntas man inte slppa fre detta datum (8 februari).

Distriktdomaren Nicholas Evans beslutade vid frmiddagens frhandling fr att underltta villkoren fr borgen frhllanden, som krver Assange att bra en elektronisk bja och dagligen rapportera till en polisstation nra den sttliga hem p Suffolk/Norfolk grnsen dr han vistas. Fr ntterna 6:e och 7:e februari kommer Julian Assange tilltas stanna i London.

Beslutet att flytta frhandlingarna till domstolen i stra Greenwich vckte ocks spekulationer om att det r frsta steget mot att tala Julian Assange fr terrorism.
Domstolen ligger i nrheten av skerhetsanstalten Belmarsh, som kallats Storbritanniens svar p USA:s fnglger p Guantanamobasen eftersom ett antal terrormisstnkta i brjan av 2000-talet hlls insprrade dr utan rttegng...