Den 19 januari publicerade Expressen Marcus Birros krönika:

Lärdomar? Lita aldrig på små flickor i rullstolar, som ber dig om något.

Jag kommer dessutom alldeles för enkelt avfärda alla härjade män från Östeuropa som kriminella. Det är inte misstron i sig själv som är skadlig. Det är inte fördomarna och inskränktheten som hotar oss. Det är när dessa far-hågor besannas som vi förminskas, som vi blir rädda på riktigt, som vi låter våra erfarenheter prägla oss. Med all rätt. Då är det precis som om vi inte längre vill visa världen vilka varmhjärtade idioter vi är som blir lurade av småbarn i rullstolar.
Vilka sorts ryggradslösa jävlar tvingar ett barn till något sådant?
Hur ska vi lyckas behålla tron på våra medmänniskor?

...Skrev Marcus Birro i Expressen

Sedan twittrar Marcus Birro:
Ni vinner! Grattis Betnér och alla andra hatets lakejer! Jag lägger ner detta. Detta blir sista texten. Hej då.


Nehej du Marcus!
För att Betnér och alla andra hatets lakejer skulle vinna, måste de ta en rundresa genom Rumänien (gärna Ungern, Serbien och några länder till!), Storbritannien, Spanien, Italien och retur, se verkligheten som den är och därefter få höra deras åsikter… Här kommer lite hjälp för bedömning...

Part1
Part2
Part3
Part4
Part5
Part6

Comeback Markus! It’s not your fault!